Majorstuens matmekka

I kjelleretasjen i Essendrops gate 9 ligger mathuset Jacob’s – kjent for
stort utvalg og god kvalitet. Her finner du noe av det beste fra norsk matnæring i hyllene og folk bak diskene som brenner for det de driver med.
Tekst og foto Hilde Chruicshank
Butikken er ikke bare stedet for stort utvalg av kvalitetsprodukter, men en portal til en kulinarisk oppdagelsesferd. Med høstsesongen rett rundt hjørnet, kan ferskvaresjef Vilde Godaker Furre fortelle litt om hva de har å by på framover.


Butikkslakter Kim Pongpisit viser fram godbiter fra modningsskapet. Butikken har et enormt utvalg av alkoholfri vin og sider.

Masse god og spennende sopp i frukt- og grøntavdelingen.
Næringsrike norske råvarer
Det første som møter oss når vi kommer inn på Jacob’s er en fargerik frukt- og grøntavdeling, med all slags frukt og grønt – fra tradisjonelt til eksotisk, fra sopp til de merkeligste grønnsaker.
«Du kan gå deg vill her,» smiler Vilde. Akkurat nå er de norske rotgrønnsakene ekstra gode, og den deilige norske kantarellen er endelig i sesong. Soppen deres kommer fra Soppkompaniet, og i tillegg til de vanlige typene, som aromasopp, piggsopp og østerssopp, kan du også finne den majestetiske piggsvinsoppen – Lion’s Mane på engelsk – her. Kvaliteten og det store utvalget er takket være deres dyktige frukt- og grøntansvarlig, som har kontakt med forskjellige små leverandører som kommer og leverer privat.
Høsten er naturligvis også tid for lam, og snart er det vilt. Vilde forteller at de har ferskt reinskjøtt i butikken fra 22. september til jul. Fiskedisken bugner av godsaker som krabber, kreps og reker, og rekene blir bare «bedre og bedre utover vinteren». Snart får de også urfe fra Trøndelag i hyllene. Mye av kjøttet er økologisk og den spennende nyheten melder sin ankomst litt nærmere jul. Jacob’s har også masse gode frosne varer, og med litt veiledning fra de dyktige ansatte her kan sesongen vare hele året.

På Jacob’s er de opptatt av godt arbeidsmiljø og den gode kundeopplevelsen. Her (f.v.) ser vi Linda Hansen, Pagee Nadarajah og Vilde Godaker Furre.
Fagkunnskap og den gode kundeopplevelsen
Ferskvaresjefen har bakgrunn som pedagog og er opptatt av at folk skal trives på jobb.
«Vi har ekstremt mange dyktige fagfolk med fagbrev og ordentlig passion for det de driver med,» sier hun. Selvfølgelig synes hun det er gøy med mat og råvarer, men hun synes også det er kjempemotiverende å få ut det beste i folkene sine og kunne jobbe med folk som er mye flinkere enn henne selv. Det gjør at de utvikler seg hele tiden.
Med kunder som er opptatt av mat, sunnhet og helse – og som følger med på mattrender – liker medarbeiderne å bidra med det lille ekstra av tilberedningstips og inspirasjon.
«Kunden er kongen,» sier ferskvaresjefen med et stort smil.


Kurs for matglade store og små
Jacob’s tilbyr også matlagingskurs på eget kjøkken. Her kan du bli enda bedre kjent med det du finner i hyllene og hvordan produktene påvirker hverandre, med veiledning fra den kreative kokken Bård Greni.
For de voksne starter kurset med noe godt i glasset og noe å bite i, før man blir delt inn i grupper og får prøve seg på å lage hver sin rett. Kvelden avsluttes med et flerretters herremåltid rundt langbordet, hvor alle får smake på alt – et ypperlig sted å bli kjent med nye mennesker på, eller den perfekte gaven å gi til noen man er glad i.
Småkokker fra 9 til 13 får på seg kokkehatt og forkle og lærer seg verdifull matkunnskap sammen med Felix Fabricius Bye, kjent fra MasterChef – Unge talenter. Her er det kort sagt mye moro for folk i alle aldre.
Du kan unne deg et mat- og vinkurs med P.A. Larsen og Bård Greni allerede 23. september. Se info om påmelding og hele kursoversikten på jacobs.no.

Ferskvaredisken på Jacob’s er full av matskatter.
Jacob’s Majorstuen | Essendropsgt. 9
23 20 55 20 | www.jacobs.no

Mye god sjømat i fiskedisken.